fredag 11 september 2009

Influensa och konspirationsteorier

Jag har en arbetskamrat som är ingalunda ointelligent. Vi kan kalla henne Hilma. Hon är akademiskt utbildad, så nåt måste hon ju ha innanför pannbenet, med tanke på att hon genomfört utbildningen menar jag.

Men ibland är hon typ jordens mest korkade. Jag vet inte hur länge till jag ska kunna hålla tyst. Ibland upptäcker jag, när jag sitter och lyssnar på henne, att jag helt omedvetet gjort en min som säkerligen tydligt talar om vad jag tänker.

Nu senast hände det när vi fick information om nya influensan (även kallad svininfluensan) på jobbet, och vad beredskapläget på kliniken innebär. All personal rekommenderas att vaccinera sig, dels av hänsyn till oss själva men kanske i första hand av hänsyn till våra patienter, varav många tillhör riskgrupper och dessutom är barn.

Hilma är VÄLDIGT misstänksam mot vaccinet. Hon talar i termer som att det är staten som helt kallt vill depopularisera (finns ett sånt verb?) Sverige. Under informationsmötet uppmanade hon oss alla, på fullt allvar, att först titta på filmen I am Legend, och sedan bestämma oss för om vi vill vaccinera oss.

Jag skulle ju kunna fråga henne vartifrån hon fått sina idéer, men jag orkar ärligt talat inte. Det blir liksom bara "gäsp". Men, jag misstänker att hon inte hittat på det helt själv. Det finns fler.

Vilka tråkiga liv de måste ha?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar