fredag 9 oktober 2009

De e en diskution jue.

Alltså jag fattar inte hur människor lyckas ta sig igenom grundskolan och faktiskt missa vissa grundläggande saker. Som att stava enkla jävla ord RÄTT. Läser lite i olika forum och bloggar och hittar ständigt nya saker att irritera mig på. Vem har kommit på att man återger ett samtal såhär:
- Hej gumman vad gör ni?
- Vi är på affärn åh handlar åh pappa ska köpa bajspapper.

Vaddå "åh"? Åh säger man när man har sex eller äntligen får kissa eller blir lite lagomt förvånad. Det heter OCH! ...OCH! OCH! OCH! Fan.

Sen ser jag jätteofta att folk skriver "jue". "Det var ingen överraskning jue". Vem fan har hittat på att peta dit ett e på slutet? Fullständigt praktpuckat!

Sen de rena felstavningarna då. Ändelserna -sion och -tion verkar blandas ihop mer och mer. Det liksom sprider sig, att folk inte kan skilja på det. Ja, jag vet att det uttalas lika, men har man för helvete aldrig läst en bok och råkat snappa upp vilket ord som ska ha vad?

Till och med grundskolelärarna har ju tappat greppet. De veckobrev man får hem är rena skämten. Det är särskrivningar och syftningsfel och stavfel i en enda jävla salig röra. Obildat! Bedrövligt!


Skärpning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar