söndag 16 augusti 2009

Och nu ska alla hata Rolf Hillegren

Kvinnan säger nej

– mannen genomför samlag ändå.

Våldtäkt?

Inte enligt kammar-åklagare Rolf Hillegren, 66.

– Våldtäkt utan våld är ju en konstighet, säger han.


Ja inte är det så lätt att definiera begreppet, det ska ingen påstå. Det är klart att det är ett jävla beteende, att inte acceptera ett Nej. Men å andra sidan är det också ganska illa att som kvinna inte säga Nej ordentligt då, att inte handgripligen putta bort karlfan som inte begriper svenska och artikulera N-E-J. För vilka är vi att bestämma att den här typen av sexuellt utnyttjande ska heta "våldtäkt" i alla förekommande fall? Det finns olika grader i helvetet, även vad gäller våldtäkt.

Visst, det finns kvinnor som inte vågar sätta ner foten pga att mannen kanske är en hotfull och skrämmande person. Kvinnor som inte vågar säga ifrån ordentligt för att de i åratal hunsats och "satts på plats" av mannen. Men det finns också kvinnor som är otydliga och mesiga av annan orsak, som jag inte riktigt begriper mig på. En vilja att ändå behaga mannen, kanske? Ska männen till den typen av kvinnor få stämpeln "våldtäktsman"? Då skulle jag hellre titulera dem "korkade självfixerade idioter". Så jävla enkelt är det faktiskt inte att bara döma. Så jävla svart och vitt är det inte.

Personligen tycker jag att det är värre att genomföra samlag med någon som inte säger nånting alls, någon som av alkohol eller annan orsak inte är med i matchen, så att säga.

Jag är i alla fall fullt övertygad om att ingen blir hjälpt av att urskiljningslöst klubba alla män som "tar för sig" trots ett Nej och inget mer, som våldtäktsmän. Nån jävla ordning får det vara på torpet.

3 kommentarer:

 1. Unga flickor är ofta jätteosäkra - och naturligtvis lätta att ge sig på - de vågar knappt säga nånting om sånt här - inte ens till sin närmaste kompis. De vill inte vara pinsamma och de har jättesvårt att lita på sina egna upplevelser.

  En tjej eller kvinna skall väl inte behöva slåss för att få sitt nej respekterat. Det ska väl räcka om hon lugnt och sansat säger nej. Annars visar det ju bara att kvinnans ord inte är värt nånting. Hon har ingen talan helt enkelt.

  Det är så många tjejer och kvinnor som blir utsatta för sexuellt våld och kränkningar och de flesta pratar aldrig med någon om det.

  Särskilt unga tjejer är oskyddade och utsatta. De kan inte försvara sig.

  Men konsekvenserna får de leva med hela livet och det leder ofta till depressioner, självmedicinering - rökning, alkohol, till och med tyngre droger.

  SvaraRadera
 2. Unga tjejer är en sak, och där håller jag absolut med dig! Jag tänker på företeelsen som sådan, och då blir det naturligtvis olika beroende på i vilken situation man applicerar den. I ett mångårigt förhållande mellan två vuxna människor blir det inte samma sak som med två tonåringar.

  Det jag vill säga är alltså att _en_ företeelse kan bedömas på _olika_ sätt beronde på vilka som är i situationen.

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera